torsdag 09. marts 2023 15:53

Transportminister på besøg hos ITD - Fik overrakt kataloget over bøder i transportbranchen

Transportminister Thomas Danielsen (V) besøgte i dag ITD i Padborg. På mødet blev vejgodstransportens situation diskuteret, og det blev bl.a. til en drøftelse af de kommende kørselsafgifter og bødeniveauet i transportbranchen.

Transportminister Thomas Danielsen lagde torsdag d. 9. marts vejen forbi ITD’s hovedkvarter i Padborg.

 

Og det blev til en konstruktiv drøftelse med ministeren, der var meget lyttende og interesseret i branchen.

 

ITD’s 75 års jubilæum nærmer sig, og mødet blev bl.a. brugt på at fortælle om ITD’s unikke kombination af kommercielle aktiviteter i FDE og VIALTIS, som supplerer foreningens medlemsservice og politiske arbejde, som altid har vognmændene i centrum.

 

Derfor blev de kommende kørselsafgifter for lastbiler også diskuteret. Her gjorde ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, opmærksom på de store problemer, som afgiften medfører for branchen.

 

-Den kommende kørselsafgift kommer på et historisk dårligt tidspunkt, hvor vognmændene er presset af inflation og historisk høje dieselpriser. Og vognmændene har jo ikke muligheden for at slippe for afgiften ved at skifte til el-lastbiler, siger John A. Skovrup, som er glad for at ministeren tog sig tid til at lytte til bekymringerne ved afgiften.

 

- Ministeren lyttede til os på mødet, og det har han i øvrigt også gjort på mange besøg ude hos vognmænd rundt omkring i landet. Det vil vi gerne kvittere for, siger John A Skovrup og tilføjer.

 

- Men afgiften kommer, så for os handler det om at minimere skaderne og sikre, at der også kommer noget den anden vej til vognmændene.

 

Mødet blev også brugt på at fortælle om det store problem med bøder i transportbranchen. For det er en udfordring, som ikke skal miste fokus, fordi der bliver talt meget om den grønne omstilling.

 

- Det enorme antal bøder i transportbranchen har været et kæmpe problem længe før man talte om grøn omstilling. Vi overrakte derfor ministeren bødekataloget, som jeg håber han vil gå hjem og kigge i. For der er store problemer derude, ikke mindst med parkeringsbøder på landets rastepladser. Det vil vi have fokus på fremover, siger John A. Skovrup.

 

 

SENESTE ITD NYT
fredag 17. maj 2024

Italien – Kørselsforbud på A22 Brenner motorvejen

Grundet helligdagene i Østrig og Tyskland har embedet for Bolzano provinsen udstedt et kørselsforbud for køretøjer på over 7,5 tons på Brenner-motorvejen (A22).

Italien – Kørselsforbud på A22 Brenner motorvejen >
onsdag 15. maj 2024

Gratis webinar om optimering af drift og kunderelationer

Oplever du økonomiske udfordringer i din forretning eller udfordringer med dine kunderelationer? Så tilmeld dig vores kommende webinar, hvor du helt anonymt kan blive klogere på, hvilke symptomer du skal være særligt opmærksom på – og hvilke muligheder du har for optimering af din forretning.

Gratis webinar om optimering af drift og kunderelationer >
tirsdag 14. maj 2024

Vil du være med til at sætte fokus på trafiksikkerhed?

Så er det dig, vi har brug for, når vores trafiksikkerhedskampagne Lastbilkaravanen dette efterår endnu engang tager ud til skoler i hele landet og lærer eleverne om trafiksikkerhed, den kritiske zone ved højre forhjul og vigtigheden af lastbiler. I et tæt samarbejde mellem os og vores medlemmer, der stiller lastbiler og chauffører til rådighed, kan vi sammen gøre en forskel.

Vil du være med til at sætte fokus på trafiksikkerhed? >