torsdag 09. marts 2023 15:53

Transportminister på besøg hos ITD - Fik overrakt kataloget over bøder i transportbranchen

Transportminister Thomas Danielsen (V) besøgte i dag ITD i Padborg. På mødet blev vejgodstransportens situation diskuteret, og det blev bl.a. til en drøftelse af de kommende kørselsafgifter og bødeniveauet i transportbranchen.

Transportminister Thomas Danielsen lagde torsdag d. 9. marts vejen forbi ITD’s hovedkvarter i Padborg.

 

Og det blev til en konstruktiv drøftelse med ministeren, der var meget lyttende og interesseret i branchen.

 

ITD’s 75 års jubilæum nærmer sig, og mødet blev bl.a. brugt på at fortælle om ITD’s unikke kombination af kommercielle aktiviteter i FDE og VIALTIS, som supplerer foreningens medlemsservice og politiske arbejde, som altid har vognmændene i centrum.

 

Derfor blev de kommende kørselsafgifter for lastbiler også diskuteret. Her gjorde ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, opmærksom på de store problemer, som afgiften medfører for branchen.

 

-Den kommende kørselsafgift kommer på et historisk dårligt tidspunkt, hvor vognmændene er presset af inflation og historisk høje dieselpriser. Og vognmændene har jo ikke muligheden for at slippe for afgiften ved at skifte til el-lastbiler, siger John A. Skovrup, som er glad for at ministeren tog sig tid til at lytte til bekymringerne ved afgiften.

 

- Ministeren lyttede til os på mødet, og det har han i øvrigt også gjort på mange besøg ude hos vognmænd rundt omkring i landet. Det vil vi gerne kvittere for, siger John A Skovrup og tilføjer.

 

- Men afgiften kommer, så for os handler det om at minimere skaderne og sikre, at der også kommer noget den anden vej til vognmændene.

 

Mødet blev også brugt på at fortælle om det store problem med bøder i transportbranchen. For det er en udfordring, som ikke skal miste fokus, fordi der bliver talt meget om den grønne omstilling.

 

- Det enorme antal bøder i transportbranchen har været et kæmpe problem længe før man talte om grøn omstilling. Vi overrakte derfor ministeren bødekataloget, som jeg håber han vil gå hjem og kigge i. For der er store problemer derude, ikke mindst med parkeringsbøder på landets rastepladser. Det vil vi have fokus på fremover, siger John A. Skovrup.

 

 

SENESTE ITD NYT
lørdag 01. april 2023

ITD udbyder nyt kursus i køre-, cykle- og hviletid

I 2024 kommer der en ny takograf, og ITD forudser, at den som noget nyt vil indeholde en knap til håndtering af aktiviteten ”cykletid”. Da ITD altid er på forkant, udbyder vi allerede fra i dag – den 1. april – et nyt kursus i køre-, cykle- og hviletid, så vores medlemsvirksomheder er klar til at betjene den nye takograf.

ITD udbyder nyt kursus i køre-, cykle- og hviletid >
fredag 31. marts 2023

Optimering af trafikken ved Frøslev grænse

Det tyske motorvejs selskab tester ny afmærkning af trafikken ved Frøslev grænse ind i Danmark

Optimering af trafikken ved Frøslev grænse >
fredag 31. marts 2023

Forårets kurser hos ITD – Webinar

ITD afholder webinar om GMP+ FC-ordningen 2020.

Forårets kurser hos ITD – Webinar >