torsdag 09. marts 2023 15:53

Transportminister på besøg hos ITD - Fik overrakt kataloget over bøder i transportbranchen

Transportminister Thomas Danielsen (V) besøgte i dag ITD i Padborg. På mødet blev vejgodstransportens situation diskuteret, og det blev bl.a. til en drøftelse af de kommende kørselsafgifter og bødeniveauet i transportbranchen.

Transportminister Thomas Danielsen lagde torsdag d. 9. marts vejen forbi ITD’s hovedkvarter i Padborg.

 

Og det blev til en konstruktiv drøftelse med ministeren, der var meget lyttende og interesseret i branchen.

 

ITD’s 75 års jubilæum nærmer sig, og mødet blev bl.a. brugt på at fortælle om ITD’s unikke kombination af kommercielle aktiviteter i FDE og VIALTIS, som supplerer foreningens medlemsservice og politiske arbejde, som altid har vognmændene i centrum.

 

Derfor blev de kommende kørselsafgifter for lastbiler også diskuteret. Her gjorde ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, opmærksom på de store problemer, som afgiften medfører for branchen.

 

-Den kommende kørselsafgift kommer på et historisk dårligt tidspunkt, hvor vognmændene er presset af inflation og historisk høje dieselpriser. Og vognmændene har jo ikke muligheden for at slippe for afgiften ved at skifte til el-lastbiler, siger John A. Skovrup, som er glad for at ministeren tog sig tid til at lytte til bekymringerne ved afgiften.

 

- Ministeren lyttede til os på mødet, og det har han i øvrigt også gjort på mange besøg ude hos vognmænd rundt omkring i landet. Det vil vi gerne kvittere for, siger John A Skovrup og tilføjer.

 

- Men afgiften kommer, så for os handler det om at minimere skaderne og sikre, at der også kommer noget den anden vej til vognmændene.

 

Mødet blev også brugt på at fortælle om det store problem med bøder i transportbranchen. For det er en udfordring, som ikke skal miste fokus, fordi der bliver talt meget om den grønne omstilling.

 

- Det enorme antal bøder i transportbranchen har været et kæmpe problem længe før man talte om grøn omstilling. Vi overrakte derfor ministeren bødekataloget, som jeg håber han vil gå hjem og kigge i. For der er store problemer derude, ikke mindst med parkeringsbøder på landets rastepladser. Det vil vi have fokus på fremover, siger John A. Skovrup.

 

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >