torsdag 27. juli 2023 16:45

Uambitiøst EU-forslag om længere og tungere lastbiler ser stort på let klimaløsning

Europa-Kommissionen lancerede i dag sit forslag til revisionen af regelsættet for lastbilers længde, højde og vægt i EU. Det længe ventede vægt- og dimensionsdirektiv er et skridt på vejen, men vognmændene har brug for højere vægtgrænser i hele EU, mener ITD, International Transport Danmark.

Europa-Kommissionen har netop præsenteret sit bud på et nyt regelsæt for lastbilers længde, højde og vægt i international og national kørsel med lastbiler i EU. Desværre byder revisionen af vægt- og dimensionsdirektivet ikke på de løsninger, som branchen længe har efterspurgt.

 

Lovforslaget gør det muligt, at man kan krydse landegrænser med modulvogntog, hvis det pågældende land accepterer brugen af disse. Tilmed gælder det kun for vogntog på maksimalt 44 tons.

 

Selvom det er glædeligt, at lastbilerne nu kan krydse landegrænser med modulvogntog, bliver potentialet for de længere vogntog slet ikke udnyttet. Det mener Stefan K. Schou, der er administrerende direktør i ITD, International Transport Danmark.

 

-Det er afgørende for vores vognmænd, at de får mulighed for at køre med længere og tungere lastbiler både i national kørsel og på tværs af grænserne i EU, for det er langt mere energieffektivt at transportere større mængder ad gangen. Vi ved, at man kan spare helt op til 35% brændstof, hvis man kører med de største lastbiler, siger Stefan K. Schou.

 

Ifølge Europa-Kommissionens forslag vil det dog være muligt at køre med 60 tons til nabolande, der har de samme vægtgrænser. For danske vognmænd vil det betyde, at man vil kunne køre med 60 tons til Sverige og herefter til Finland, mens det fortsat kun vil være muligt at køre med 40 tons til Tyskland.

 

-I lovforslaget konkluderer Europa-Kommissionen selv, at der kun er gode erfaringer med modulvogntog. Derfor er det virkelig skuffende, at det faktisk bare er status quo i forhold til, hvordan vi i Danmark har kørt gennem de sidste mange år, fordi vi har en bilateral aftale med Sverige, siger Stefan K. Schou, der ærgrer sig over, at den eneste øgning i vægt, der lægges op til i forslaget, er 4 tons, der dog primært er for at kompensere for vægten på el-lastbilers batteri.

 

Vil følge sagen tæt

ITD havde håbet, at Europa-Kommissionen ville være mere ambitiøs med det her forslag. For det ér den mest effektive måde at reducere CO2-udslippet fra den tunge transport her og nu, mener Stefan K. Schou.

 

-Hvis vognmændene skal kunne reducere deres CO2-emissioner frem mod 2030, så er der ikke mange muligheder for lastbiler over 40t., der kører lange ture, for de kan endnu ikke overgå til el, siger Stefan K. Schou og tilføjer:

 

-Større lastbiler er en lavthængende frugt, og det bør EU og medlemslandene simpelthen udnytte i langt højere grad, end de lægger op til i forslaget. Det er en fuldstændig gennemtestet løsning, der ovenikøbet også kan afhjælpe på problemer med trængsel på vejene og chaufførmangel – uden at det går på kompromis med sikkerheden, siger Stefan K. Schou.

 

ITD vil arbejde for, at politikerne i Bruxelles ser meget grundigt på forslaget og sørger for, at der kommer de nødvendige ændringer, så det bliver langt mere attraktivt at investere i store lastbiler.

 

Og det bliver det, hvis de store lastbiler får lov at køre grænseoverskridende på udvalgte vejnet i hele EU.

 

Samtidig opfordrer ITD til, at den danske transportminister arbejder for, at reglerne bliver mere ambitiøse, end Europa-Kommissionen lægger op til.

SENESTE ITD NYT
torsdag 22. februar 2024

Nu er der ny branchevejledning til dig, der transporterer foder

ITD udgiver i dag sin opdaterede branchevejledning for transport af foder. Den er gennemgået af Fødevarestyrelsen, der vurderer den egnet som basis for branchens individuelle system til styring af fodersikkerheden. Det er derfor også denne vejledning, myndighederne tager udgangspunkt i, når de kommer på tilsyn hos dig.

Nu er der ny branchevejledning til dig, der transporterer foder >
tirsdag 20. februar 2024

NIS2-regler om net- og informationssikkerhed forsinkes

Implementeringen af EU’s direktiv NIS2 i Danmark forsinkes. Direktivet stiller krav om net- og informationssikkerhed i samfundskritiske sektorer som f.eks. fødevarevirksomheder og affaldsvirksomheder, som samtidig defineres som store og mellemstore virksomheder, det vil sige virksomheder, som har flere end 50 ansatte og en årlig omsætning/årlig balance på mere end 10 mio. EUR.

NIS2-regler om net- og informationssikkerhed forsinkes >
torsdag 15. februar 2024

ITD tog Færdselsstyrelsen med til Esbjerg Havn

I ITD kæmper vi hver dag for, at det, der står i lovgivningen, også skal give mening for vores medlemmer ude på landevejen. Derfor inviterede vi i denne uge Færdselsstyrelsen med ud for at se nogle af de specifikke problematikker, som vi sammen med en af vores medlemsvirksomheder ønskede at gøre dem opmærksomme på.

ITD tog Færdselsstyrelsen med til Esbjerg Havn >