torsdag 23. maj 2024 11:15

Bliv godt klædt på til den kilometerbaserede vejafgift i Danmark

Du kan blive klogere på den kommende kilometerbaserede vejafgift, når vi i løbet af juni holder oplæg fire forskellige steder i landet. Her kan du blandt andet høre om, hvordan systemet kommer til at fungere, samt hvad, hvor og hvordan du skal betale – og så giver vi aftensmad efterfølgende.

Den 1. januar 2025 træder den kilometerbaserede vejafgift som bekendt i kraft i Danmark, og vi vil derfor gerne gøre vores til, at du føler dig godt klædt på i forhold til de nye regler.

 

Derfor holder vi en række oplæg rundt i landet, hvor alle kan deltage, når vi besøger:

 

Padborg d. 6. juni (lukket for tilmelding)

ITD

Lyren 1, 6330 Padborg

 

Hobro d. 10. juni (lukket for tilmelding)

Hotel Amerika

Amerikavej 48, 9500 Hobro

 

Fredericia d. 11. juni

Middelfart d. 11. juni (lukket for tilmelding)

HUSET

Hindsgavl Alle 2, 5500 Middelfart

 

Ringsted d. 13. juni (lukket for tilmelding)

Hotel Sørup Herregaard

Sørupvej 26, 4100 Ringsted

 

Hvert arrangement indledes med oplæg fra 17.00 til 18.30, hvorefter der vil blive serveret lækker aftensmad.

 

Tilmeld dig arrangementet her.

 

Under vores oplæg kan du blandt andet blive klogere på de kommende CO2-emissionsklasser, proceduren og kontrollen for betaling af kilometerafgiften samt et indblik i den politiske aftale for, hvordan regeringen senere planlægger at udvide afgiften.

 

Efter hvert oplæg vil der være rig mulighed for at stille spørgsmål til vores eksperter, og du vil forhåbentlig komme hjem med en god portion ny viden efter arrangementet.

 

Sidste frist for tilmelding til første arrangement er fredag d. 31. maj. – de andre tilmeldingsfrister samt endelige lokationer opdateres løbende. Men hvis du vil være sikker på en plads til et af arrangementerne, kan du tilmelde dig allerede nu lige her.

 

 

 

Opdateret d. 7. juni 2024.

SENESTE ITD NYT
torsdag 11. juli 2024

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder

Fra den 1. juli har Skatteministeriet ændret reglerne for, hvem der skal registreres som bruger på køretøjet. Det kan skabe uhensigtsmæssigt administrativt arbejde for transportvirksomhederne.

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder >
onsdag 03. juli 2024

Få nu fjernet 11 kilo-reglen for varebilstransport

International Transport Danmark ønsker fair og lige vilkår på transportområdet. Brancheorganisationen opfordrer derfor Christiansborg-politikerne til enten at få ændret eller helt fjernet reglen, der placerer transport med varebiler i en gråzone, hvor chaufførerne konkurrerer med fragt- og vognmænd på ulige vilkår.

Få nu fjernet 11 kilo-reglen for varebilstransport >
tirsdag 02. juli 2024

Ændringer til vejskat er sendt i høring

Fra den 1. januar 2025 træder der en ny kilometerbaseret vejafgift i kraft. Denne var egentlig vedtaget ved lov, men som ITD tidligere har meldt ud, vil der komme et nyt lovforslag med ændringer og præciseringer til det vedtagne. Ændringerne kommer som følge af en politisk aftale om at forhøje dieselafgiften med 50 øre pr. liter, samtidig med at kilometersatsen for vejafgift midlertidigt reduceres.

Ændringer til vejskat er sendt i høring >