mandag 15. april 2024 10:33

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

For ITD er det positivt, at regeringen har lyttet til branchens aktører, som i flere år har fortalt politikerne, at den mest fair klimaafgift placeres der, hvor det rent faktisk forurener – nemlig på brændstoffet.  

 

Samtidig sænker regeringen kilometerafgiften i tre år, så en højere dieselafgift – i hvert fald i den periode – ikke gør det dyrere at være vognmand, end det allerede er. 

Vejafgiften, som indføres fra 2025, bliver nedsat med ca. 19 pct. i årene fra 2025 til 2027, mens afgiften sænkes med ca. 12 pct. i 2028. 

 

Samtidig har regeringen fundet nye millioner kroner, så den samlede støttepulje til den grønne omstilling af den tunge vejgodstransport nu ender på 750 millioner kroner. 

 

”Jeg vil gerne kvittere for, at regeringen anerkender, at den grønne omstilling af den tunge vejgodstransport kommer til at koste rigtig mange penge. Det får os ikke i mål, men det er et fornuftigt skridt i den videre proces”, siger bestyrelsesformand i ITD, John A. Skovrup.  

 

For ITD er det vigtigt, at regeringen har lyttet til vores bekymring om, at en dieselafgift, oveni den allerede besluttede kilometerafgift, vil være urimeligt.  

 

”Da man på Christiansborg besluttede sig for at indføre kilometerafgiften, understregede vi, at hvis politikerne skulle indføre en afgift, så ville en dieselafgift skabe et stærkere grønt incitament end kilometerafgiften gør”, siger John A. Skovrup.  

 

ITD er til gengæld bekymret for den stigende mængde bureaukrati, som vognmændene nu bliver pålagt. Vognmændene skal nu håndtere støttepulje-ansøgninger til både indkøb af lastbiler, depotladning, afregning af den kilometerbaserede vejafgift og dieselafgiften.  

 

ITD er bekymret for, at den stigende mængde bureaukrati øger tiden bag skrivebordet og mindsker tiden i førerhuset.  

 

”Jeg frygter, at mange af vores mindre medlemmer rent faktisk ikke får søgt penge i de grønne støttepuljer, fordi de bliver pålagt en markant administrativ byrde, der med garanti kommer til at følge med ansøgningsprocessen. Vi skal huske på, at jeg selv og mange af vores medlemmer tjener penge, når vi er på landevejen, ikke når vi sidder hjemme på kontoret”, understreger John A. Skovrup. 

 

I sit udspil afsætter regeringen midler til flere vægt- og dimensionstiltag, og det er positivt, understreger man i ITD.  

ITD har længe ønsket at få hævet vægten på de 7-akslede vogntog, men desværre hidtil uden held. Det håber brancheorganisationen, at man nu kan ændre på.   

 

”Vi måtte desværre konstatere, at Færdselsstyrelsen ved seneste gennemgang af vægt- og dimensionsbekendtgørelsen ikke imødekom vores ønske om at hæve totalvægten på de 7-akslede vogntog. Nu håber vi så, at de ekstra midler kan anvendes til vægt- og dimensionstiltag, så vi kan få hævet totalvægten på de 7-akslede vogntog – for klimaets skyld, afslutter John A. Skovrup. 

 

SENESTE ITD NYT
fredag 24. maj 2024

Snart er det sæson for eksamenskørsel

Inden længe fyldes bybilledet endnu engang med studenterhuer og højt humør – og selvfølgelig også eksamenskørsel. Derfor får du her en orientering om de væsentligste regler fra Færdselsstyrelsen, som du skal være opmærksom på, hvis du planlægger at køre eksamenskørsel.

Snart er det sæson for eksamenskørsel >
torsdag 23. maj 2024

Bliv godt klædt på til den kilometerbaserede vejafgift i Danmark

Du kan blive klogere på den kommende kilometerbaserede vejafgift, når vi i løbet af juni holder oplæg fire forskellige steder i landet. Her kan du blandt andet høre om, hvordan systemet kommer til at fungere, samt hvad, hvor og hvordan du skal betale – og så giver vi aftensmad efterfølgende.

Bliv godt klædt på til den kilometerbaserede vejafgift i Danmark >
onsdag 22. maj 2024

Mød ”truckspotteren” Mads fra Hvidding

Han er elleve år og bidt af lastbiler. Flere dage om ugen ”truckspotter” Mads Christensen fra Hvidding sammen med sine venner, og når han bliver gammel nok, drømmer han om en fremtid i førerhuset.

Mød ”truckspotteren” Mads fra Hvidding >