tirsdag 09. januar 2024 16:10

Transportministeren kom til nytårskur hos ITD

Det nye år var knap skudt i gang, før Thomas Danielsen (V) hoppede i ministerbilen og satte kursen mod ITD i Padborg. Her var han nemlig inviteret til et brag af en nytårskur fuld af transportglade gæster, der glædede sig til at indlede det nye år med et indblik i ministerens tanker om branchens fremtid.

De lige knap 200 fremmødte stod klar til at tage imod Transportministeren, da han i går ankom til ITD’s store nytårskur i Padborg. Med kransekage i hænderne og champagne i glassene var alle klar til at skyde det nye år i gang på fornemmeste vis.  

 

For femte og sidste gang stod ITD’s adm. direktør, Stefan K. Schou, klar på scenen til at indlede dagens debat, der denne gang blandt andet bød på emner som udvidelsen af vejnettet for dobbelttrailervogntog og regeringens planer for fremtidens drivmiddelinfrastruktur.

 

Implementeringen af kilometerafgiften skal være mindst mulig kompliceret

Undervejs på turnéen har Thomas Danielsen flere gange lagt vægt på, at kilometerafgiften ikke er Venstres gode påfund. I går supplerede ministeren så med at sige, at han ser en stor vigtighed i, at implementeringen af kilometerafgiften gøres så lidt kompliceret for de danske vognmænd som muligt – og det vil han gøre sit for.

 

Han fortalte samtidig, hvordan regeringen gennem forskellige kontroller vil sikre, at alle betaler kilometerafgiften, så vi kan sikre en fair konkurrence i branchen. Det gælder desuden også på området med parkering, hvor branchen oplever udfordringer med, at udenlandske chauffører kører fra regningen. Men her påpegede ministeren, at der er en udfordring i den europæiske lovgivning, der gør det sværere at håndhæve, end det vil være ved kilometerafgiften.   

 

Transportminister Thomas Danielsen afsluttede med at takke ITD for det gode samarbejde. Her påpegede han blandt andet, hvordan turnéen med ITD har gjort ham klogere på branchen, og hvordan han har noteret sig flere ting ned, han ikke var klar over, som han helt oprigtigt vil tage med sig hjem og kigge nærmere på.

 

ITD takker også for en forrygende turné og ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med Transportminister Thomas Danielsen i det nye år.

 

SENESTE ITD NYT
torsdag 11. juli 2024

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder

Fra den 1. juli har Skatteministeriet ændret reglerne for, hvem der skal registreres som bruger på køretøjet. Det kan skabe uhensigtsmæssigt administrativt arbejde for transportvirksomhederne.

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder >
onsdag 03. juli 2024

Få nu fjernet 11 kilo-reglen for varebilstransport

International Transport Danmark ønsker fair og lige vilkår på transportområdet. Brancheorganisationen opfordrer derfor Christiansborg-politikerne til enten at få ændret eller helt fjernet reglen, der placerer transport med varebiler i en gråzone, hvor chaufførerne konkurrerer med fragt- og vognmænd på ulige vilkår.

Få nu fjernet 11 kilo-reglen for varebilstransport >
tirsdag 02. juli 2024

Ændringer til vejskat er sendt i høring

Fra den 1. januar 2025 træder der en ny kilometerbaseret vejafgift i kraft. Denne var egentlig vedtaget ved lov, men som ITD tidligere har meldt ud, vil der komme et nyt lovforslag med ændringer og præciseringer til det vedtagne. Ændringerne kommer som følge af en politisk aftale om at forhøje dieselafgiften med 50 øre pr. liter, samtidig med at kilometersatsen for vejafgift midlertidigt reduceres.

Ændringer til vejskat er sendt i høring >