tirsdag 09. januar 2024 16:10

Transportministeren kom til nytårskur hos ITD

Det nye år var knap skudt i gang, før Thomas Danielsen (V) hoppede i ministerbilen og satte kursen mod ITD i Padborg. Her var han nemlig inviteret til et brag af en nytårskur fuld af transportglade gæster, der glædede sig til at indlede det nye år med et indblik i ministerens tanker om branchens fremtid.

De lige knap 200 fremmødte stod klar til at tage imod Transportministeren, da han i går ankom til ITD’s store nytårskur i Padborg. Med kransekage i hænderne og champagne i glassene var alle klar til at skyde det nye år i gang på fornemmeste vis.  

 

For femte og sidste gang stod ITD’s adm. direktør, Stefan K. Schou, klar på scenen til at indlede dagens debat, der denne gang blandt andet bød på emner som udvidelsen af vejnettet for dobbelttrailervogntog og regeringens planer for fremtidens drivmiddelinfrastruktur.

 

Implementeringen af kilometerafgiften skal være mindst mulig kompliceret

Undervejs på turnéen har Thomas Danielsen flere gange lagt vægt på, at kilometerafgiften ikke er Venstres gode påfund. I går supplerede ministeren så med at sige, at han ser en stor vigtighed i, at implementeringen af kilometerafgiften gøres så lidt kompliceret for de danske vognmænd som muligt – og det vil han gøre sit for.

 

Han fortalte samtidig, hvordan regeringen gennem forskellige kontroller vil sikre, at alle betaler kilometerafgiften, så vi kan sikre en fair konkurrence i branchen. Det gælder desuden også på området med parkering, hvor branchen oplever udfordringer med, at udenlandske chauffører kører fra regningen. Men her påpegede ministeren, at der er en udfordring i den europæiske lovgivning, der gør det sværere at håndhæve, end det vil være ved kilometerafgiften.   

 

Transportminister Thomas Danielsen afsluttede med at takke ITD for det gode samarbejde. Her påpegede han blandt andet, hvordan turnéen med ITD har gjort ham klogere på branchen, og hvordan han har noteret sig flere ting ned, han ikke var klar over, som han helt oprigtigt vil tage med sig hjem og kigge nærmere på.

 

ITD takker også for en forrygende turné og ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med Transportminister Thomas Danielsen i det nye år.

 

SENESTE ITD NYT
torsdag 22. februar 2024

Nu er der ny branchevejledning til dig, der transporterer foder

ITD udgiver i dag sin opdaterede branchevejledning for transport af foder. Den er gennemgået af Fødevarestyrelsen, der vurderer den egnet som basis for branchens individuelle system til styring af fodersikkerheden. Det er derfor også denne vejledning, myndighederne tager udgangspunkt i, når de kommer på tilsyn hos dig.

Nu er der ny branchevejledning til dig, der transporterer foder >
tirsdag 20. februar 2024

NIS2-regler om net- og informationssikkerhed forsinkes

Implementeringen af EU’s direktiv NIS2 i Danmark forsinkes. Direktivet stiller krav om net- og informationssikkerhed i samfundskritiske sektorer som f.eks. fødevarevirksomheder og affaldsvirksomheder, som samtidig defineres som store og mellemstore virksomheder, det vil sige virksomheder, som har flere end 50 ansatte og en årlig omsætning/årlig balance på mere end 10 mio. EUR.

NIS2-regler om net- og informationssikkerhed forsinkes >
torsdag 15. februar 2024

ITD tog Færdselsstyrelsen med til Esbjerg Havn

I ITD kæmper vi hver dag for, at det, der står i lovgivningen, også skal give mening for vores medlemmer ude på landevejen. Derfor inviterede vi i denne uge Færdselsstyrelsen med ud for at se nogle af de specifikke problematikker, som vi sammen med en af vores medlemsvirksomheder ønskede at gøre dem opmærksomme på.

ITD tog Færdselsstyrelsen med til Esbjerg Havn >