torsdag 29. oktober 2020 11:41

Lastbilkaravanen kører i garagen efter vellykket Danmarksturné – vi ses til næste år!

ITD’s store trafiksikkerhedskampagne siger tak for i år efter en corona-sikret miniturné rundt i landet. Lastbilkaravanen vender tilbage til næste år, hvor kampagnen igen vil udbrede det livsvigtige budskab om god og sikker adfærd i trafikken.

Det er så vigtigt at passe på hinanden i trafikken.

Det er budskabet, ITD’s store trafiksikkerhedskampagne Lastbilkaravanen har rejst rundt med den sidste uge. Kampagnen har besøgt mindre skoler i Jylland, på Fyn og på Sjælland, hvor elever i 2. klasse har lært om lastbiler, vigtigheden af god trafikadfærd og ikke mindst om den kritiske zone foran højre forhjul, hvor det kan være udfordrende for lastbilchaufførerne at se cyklister og gående.

Meget af det foregår ved hjælp af små aktiviteter, rim og remser, hvor kampagnens hovedfigur, lastbilchaufføren Magda, med fængende sange gør det nemt at huske, hvad der er vigtigt at være opmærksom på i trafikken.

- Det er gået rigtig, rigtig godt. Eleverne har været rigtig dygtige til at tage imod budskabet, og de er gode til at huske, at de skal blive enten bagved eller foran lastbilen og under alle omstændigheder holde sig langt væk fra lastbilens højre fordæk. Sangene på rim og remser skal gerne gøre, at de husker det, når de kommer ud i trafikken, og vi håber, at de tager de gode vaner med hjem til deres far, mor og søskende, siger Malene Vitus, projektleder på Lastbilkaravanen.

Mange positive tilbagemeldinger

Foruden kampagnens lille Danmarksturné, som har været corona-sikret efter alle kunstens regler med social afstand, mundbind og masser af håndsprit, har Lastbilkaravanen uddelt 55.000 refleksveste samt undervisningsmateriale til alle elever i 2. klasse i de danske folkeskoler, som kan bruges i deres trafiksikkerhedsundervisning. Det er blevet godt modtaget.

- Vi har fået utrolig mange positive tilbagemeldinger fra skolerne på sikkerhedsvestene og undervisningsmaterialet, og vi kan høre, at det bliver brugt derude, siger Malene Vitus.

Hun lover, at kampagnen vender tilbage til næste år.

- Vi ved endnu ikke i hvilken form, men det er helt sikkert, at Lastbilkampagnen kører igen i 2021. Dertil er budskabet simpelthen for vigtigt, siger Malene Vitus.

Se indslag fra Lastbilkaravanens besøg på skolerne:

TV Syd

TV2 Fyn

Og en hilsen fra transportminister Benny Engelbrecht

Tak til de medlemsvirksomheder, der stiller op med lastbiler og chauffører til Lastbilkaravanen:

Alex Andersen Ølund A/S

Anders Nielsen & Co A/S

H. Daugaard A/S

Tor Udlejning A/S

Lastbilkaravanen har kørt siden 2013. Kampagnen bliver støttet af FDE Fonden.

Læs mere på www.lastbilkaravanen.dk.

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >