onsdag 28. april 2021 08:26

Pink lastbiler var en succes

Siden slutningen af januar har 20 pink lastbiler kørt rundt i hele landet. Fælles for dem alle er, at de har udbredt budskabet om, at vi alle er på samme hold i trafikken, og at man skal blive væk fra lastbilens højre fordæk. Det er også navnet på kampagnen, som slutter i denne uge.

ITD’s kampagne med pink lastbiler, ”Bliv væk fra lastbilens højre fordæk,” har haft den ønskede effekt.

 

Sådan lyder konklusionen fra brancheorganisationen for den danske vejgodstransport, der med stor hjælp fra sine medlemmer sendte 20 pink lastbiler ud på vejene i slutningen af januar.

 

Målet med det nye kampagnetiltag var at skabe opmærksomhed om trafiksikkerhed og den kritiske zone, som er foran lastbilens højre fordæk. Det skete med en række bannere i pink, der blev placeret på siderne af trailerne på 20 lastbiler.

 

De opsigtsvækkende trailere med det livsvigtige budskab har været med til at skabe dialog internt i branchen, men også i den brede befolkning.

 

- Der har været utrolig mange positive tilbagemeldinger på vores kampagne ”Bliv væk fra lastbilens højre fordæk” både fra vognmænd, ansatte og folk, som ikke kommer fra transportbranchen. Og det var jo det, vi gerne ville opnå. Dels at branchen taler om trafiksikkerhed, selvom det utvivlsomt er et emne, de tænker på hver gang, de sætter sig ind bag rattet i lastbilen, og dels at cyklister eller bilister ser budskabet på en lastbil og får stof til eftertanke. I bund og grund handler det jo om, at vi skal hjælpe hinanden i trafikken, siger Malene Vitus, som er projektleder på ITD’s trafiksikkerhedskampagner.

 

Konstant fokus på trafiksikkerhed
Kampagnen slutter i denne uge, men det gør ITD’s trafiksikkerhedsarbejde ikke.

 

- ITD’s medlemmer kører rundt i hele landet og holder Danmark kørende. Vi udnyttede de kørende talerør, som lastbiler er, så det livsvigtige budskab kom ud til flere trafikanter. Hvis de pink lastbiler kørte længere tid, ville det ikke være opsigtsvækkende at se en af lastbilerne. Det vil blive hverdagskost, så derfor slutter kampagnen nu, så vi kan gå i gang med at arbejde på vores andre trafiksikkerhedskampagner, fortæller Malene Vitus.

 

Foruden trafiksikkerhedskampagnen ”Bliv væk fra lastbilens højre fordæk”, har ITD også trafiksikkerhedskampagnerne ”Hovedet med i trafikken”, hvor målgruppen er elever i 8. klasse, og ”Lastbilkaravanen”, som henvender sig til de mindste elever i skolen. I den forbindelse uddelte ITD i november sidste år 55.000 grønne refleksveste til alle elever i 2. klasse i de danske folkeskoler, og der er planer om at gentage succesen.

 

ITD arbejder målrettet med trafiksikkerhed, og arbejdet støtter godt op om Færdselssikkerhedskommissionens målsætning om at halvere antallet af trafikdræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken inden 2030.

 

Tak for hjælpen til medlemmerne

Disse kampagner kan ikke lade sig gøre uden ITD-medlemmernes stærke opbakning. En lang række medlemmer med landsdækkende transport viste interesse for at bakke op om kampagnen og stille trailere til rådighed for det vigtige budskab:

 

Alex Andersen Ølund A/S

DSV Road A/S

Fogtmann Logistik A/S

FREJA Transport & Logistics A/S

Frode Laursen A/S

H. Daugaard A/S

H.T. Transport & Spedition A/S

Hans Juel Jensen ApS. Vognmand og Entreprenør

Henrik Skov Christensen ApS

JH Transport & Logistics A/S

Jørgen Jensen Distribution A/S

L.M. Transport, Ans A/S

Ole Larsen Transport A/S

P. Fournaise A/S

Poul Schou A/S

Skive Køletransport A/S

Snave Vognmandsforretning ApS

Stokholm Transport A/S

Tor Udlejning

 

Læs artikel fra ITD magasinet
Interview med ITD’s formand og nogle af de vognmænd, der er med i kampagnen:

Læs ”Iøjnefaldende trailere sætter fokus på trafiksikkerhed” her

Læs ”ITD’s medlemmer skabte opmærksomhed om vigtigt budskab” her

 

Nyttige links
Læs mere om Bliv væk fra lastbilens højre fordæk her

Læs mere om Hovedet med i trafikken her

Læs mere om Lastbilkaravanen her

Læs Færdselssikkerhedskommissionens handlingsplan her

SENESTE ITD NYT
torsdag 14. oktober 2021

ITD: Klimaudfordringerne kan ikke kun løses med flere afgifter

Hvis det står til Klimarådet, så skal omstillingen af den tunge vejgodstransport foregå ved at pålægge erhvervet endnu højere klimaafgifter, men det er ikke vejen frem, lyder udmeldingen fra ITD, der i stedet anbefaler at branchen understøttes til at investere grønt.

ITD: Klimaudfordringerne kan ikke kun løses med flere afgifter >
torsdag 14. oktober 2021

Branchevejledning skal sikre fødevaretransporten

ITD udgiver i dag sin opdaterede branchevejledning for transport af fødevarer. Branchevejledningen skal være med til at højne sikkerheden i hele transportkæden for fødevarer og skabe en fælles forståelse mellem branchens virksomheder og myndigheder for, hvordan reglerne overholdes.

Branchevejledning skal sikre fødevaretransporten >
onsdag 13. oktober 2021

Transportministeren besøgte Lastbilkaravanen

Transportminister Benny Engelbrecht (S) besøgte i dag Lastbilkaravanen på Hareskov Skole i Værløse, hvor børnene forinden havde sunget og danset med lastbilchaufføren Magda.

Transportministeren besøgte Lastbilkaravanen >