fredag 27. oktober 2023 08:30

Contino byder ungdommen indenfor

Transportbranchen har brug for flere dygtige folk i fremtiden, og hvis vi skal have fat i dem, må vi byde dem varmt velkommen indenfor i virksomhederne. Det gør Contino år efter år, og for dem er det en gylden mulighed for at få lov til at fortælle de unge om branchens mange muligheder – og måske endda få en fremtidig medarbejder på krogen.

Flere af ITD’s medlemsvirksomheder deltager hvert år i TransportUgen, når projektet sætter transport på skoleskemaet for eleverne på Aabenraas 10. klasse, IBC og EUC Syd. En af de virksomheder, der har deltaget i projektet gennem mange år, er Contino i Padborg.

 

– Vi synes, det er vigtigt, at vi tager hånd om de unge og byder dem indenfor i vores virksomhed. De får et helt andet indblik i, hvad vi laver, og det er vigtigt for at få nogle gode medarbejdere i fremtiden, fortæller direktionssekretær i Contino Monica K. Jensen og fortsætter:

 

– Det helt essentielle i arrangementer som dette er, at de unge får mulighed for at komme ud i virksomhederne på en måde, de ellers ikke ville få – eller tage. Det netværk, de er i på skolerne, er guld værd for dem, og det kan de forhåbentlig blive ved med at vende tilbage til. Fra virksomhedernes side er det vigtigt at informere, informere og informere. For information og kommunikation er kilden til forståelse. Forståelse giver motivation, og kommunikation binder os sammen. Det fortæller, hvorfor vi er her, hvor vi er på vej hen og hvad vi ”kæmper” for.

 

De unge elever, der i år deltog i TransportUgen, mødtes i dag hos EUC Syd i Aabenraa til afslutningen af forløbet. Som en del af projektet havde de hver især skrevet en ansøgning til en fiktiv stilling hos den transportvirksomhed, de besøgte i begyndelsen af forløbet – og nu skulle vinderne af de bedste ansøgninger kåres. Som repræsentant for Contino kunne Monica K. Jensen i dag udnævne den elev, der havde skrevet den bedste ansøgning til administrationsstillingen hos Contino.

 

– Vi har fået fem gode ansøgninger, men der er én, der skiller sig særligt ud. Den unge kvinde skriver blandt andet, at hun brænder for at blive en del af vores team og bidrage til succes. Hun beskriver sig selv som hjælpsom, ikke bange for at tage udfordringer op, flittig, punktlig og som en, der har lyst til at udvikle sig og lære nyt hos os – det er nogle fantastiske kompetencer til vores virksomhed, lød det fra Monica K. Jensen, da hun kårede Lorina fra 10. klasse i Aabenraa som vinderen.

 

Ny viden med hjem i rygsækken

Der blev delt meget ros ud til eleverne for deres ansøgninger, der samtidig fik et par gode råd med på vejen om, hvad de med fordel kan have i baghovedet den dag, de forhåbentlig skal skrive en rigtig ansøgning til en opslået stilling hos transportvirksomhederne.

 

Monica K. Jensen glæder sig over endnu et vellykket forløb med TransportUgen, og hun er overbevist om, at de unge har fået noget med sig hjem.

 

– Vi har været med i det her projekt i mange år, og i år har jeg så for første gang stået for at arrangere besøget hos os. Jeg tror helt klart, at de unge får øjnene op for vores branche på en anden måde gennem TransportUgen, og ud fra de ansøgninger, vi har modtaget, er det tydeligt at se, at de unge har fået noget med herfra. De unge er naturligvis i starten af processen med at skrive ansøgninger, men jeg synes, at det er nogle flotte ansøgninger. Lorina, der vandt hos os, formåede virkelig at fortælle, hvem hun er – og det er måske næsten det vigtigste for, at jeg kan se hende i vores virksomhed, lyder det fra Monica K. Jensen.

 

Tilbage er blot at håbe, at virksomhederne har fået vakt en interesse for transportbranchen hos de unge elever, så vi kan få flere dygtige folk til branchen fremover.

 

TransportUgen 2023 er arrangeret i et samarbejdet mellem Business Aabenraa, Padborg Transportcenter, IBC, EUC Syd, ITD og Aabenraas 10. klasse. Desuden skal der lyde en stor tak til FDE Fonden for at støtte det vigtige projekt finansielt.

SENESTE ITD NYT
torsdag 11. juli 2024

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder

Fra den 1. juli har Skatteministeriet ændret reglerne for, hvem der skal registreres som bruger på køretøjet. Det kan skabe uhensigtsmæssigt administrativt arbejde for transportvirksomhederne.

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder >
onsdag 03. juli 2024

Få nu fjernet 11 kilo-reglen for varebilstransport

International Transport Danmark ønsker fair og lige vilkår på transportområdet. Brancheorganisationen opfordrer derfor Christiansborg-politikerne til enten at få ændret eller helt fjernet reglen, der placerer transport med varebiler i en gråzone, hvor chaufførerne konkurrerer med fragt- og vognmænd på ulige vilkår.

Få nu fjernet 11 kilo-reglen for varebilstransport >
tirsdag 02. juli 2024

Ændringer til vejskat er sendt i høring

Fra den 1. januar 2025 træder der en ny kilometerbaseret vejafgift i kraft. Denne var egentlig vedtaget ved lov, men som ITD tidligere har meldt ud, vil der komme et nyt lovforslag med ændringer og præciseringer til det vedtagne. Ændringerne kommer som følge af en politisk aftale om at forhøje dieselafgiften med 50 øre pr. liter, samtidig med at kilometersatsen for vejafgift midlertidigt reduceres.

Ændringer til vejskat er sendt i høring >