tirsdag 21. september 2021 13:54

ITD delte vinder-is ud til glade skoleelever

8. klasseeleverne på Ringkøbing Skole vandt konkurrencen om at lave den bedste film om trafiksikkerhed, og det kvitterede kampagnen ”Hovedet med i trafikken” for med et besøg fra Hjem-IS-bilen til skolens 800 elever.

Det føles så dejligt at give.

Derfor har 8. klasseeleverne på Ringkøbing Skole da også god grund til at klappe hinanden godt og grundigt på skuldrene. I dag rullede en Hjem-IS-bil fyldt til randen med farverige is til hele skolen nemlig ind i skolegården takket være dem.

De har deltaget i ITD’s landsdækkende trafiksikkerhedskampagne ”Hovedet med i trafikken”, som har til formål at udvikle unge trafikambassadører, der kan gå foran som gode eksempler for deres venner, søskende og forældre.

Under besøget fra kampagnen mødte de unge blandt andre komiker og skuespiller Brian Lykke, som på en kærlig måde fik alvoren til at gå op for eleverne. Statistikkerne viser nemlig, at det er den gruppe af folkeskoleelever, der oftest kommer til skade i trafikken.

De unge skulle også producere en film om trafiksikkerhed, som kunne gå videre i hovedkonkurrencen om en præmie til hele skolen. Den vandt eleverne Liva, Anna, Vilma og Alexander fra 8.Cfra Ringkøbing Skole med et mulehår foran Christiansfeld Skole. De havde produceret en dramatisk påmindelse om, både hvor galt det kan gå, hvis man har for travlt med at komme ud af døren og ikke husker hovedet i trafikken, og i en alternativ tidslinje hvordan man kommer sikkert frem, hvis man tager sig tid, husker cykelhjelmen og har fuld fokus på det, der foregår omkring en i trafikken. Altså at have hovedet med i trafikken.

Se vinderfilmen fra Ringkøbing Skole her

Alle finalefilmene kan ses på hmit.nu.

Is til alle
Det var en flok stolte elever, der kunne se deres skolekammerater nyde en is i pausen.

- Vores klasse er blevet klappet ad, da vi vandt, og vores lærere har ønsket os tillykke. Det er sejt. Og det er megafedt at give is til alle. Vi lærte meget nyt på kampagnedagen, og de, der underviste os, var rigtige gode til at forklare om alle konsekvenserne ved de valg, man træffer. Jeg cykler heller ikke med telefonen, det gjorde jeg faktisk heller ikke inden kampagnen, men alligevel, smiler Liva fra 8.D på Ringkøbing Skole stolt med en is i hånden.

Også Vilma fra 8.D havde fået meget ud af at deltage i kampagnen. Hun havde særlig haft det sjovt med at lave filmen om trafiksikkerhed.

- Det var sjovt at lave film. Man kunne bruge kreativiteten til meget i filmen. Det har været en sjov oplevelse, siger Vilma og spiser det sidste af sin is.

Projektleder på ”Hovedet med i trafikken”, Malene Vitus, er ovenud begejstret for, hvordan kampagnen er blevet modtaget ude på skolerne. Hun tøver ikke med at kalde det en kæmpe succes.

- Vi har fået meget positiv feedback fra lærere, skolebestyrelse og elever, der fortæller, de har fået stof til eftertanke, og det har været en fornøjelse at se, hvor gode alle eleverne har været til at lytte, stille gode spørgsmål og lave flotte film, som viser, at de har forstået budskabet. Vi gør meget ud af at gøre det hele i øjenhøjde, og det, oplever vi, de sætter pris på, siger Malene Vitus, som allerede glæder sig til at rejse land og rige rundt med samme budskab i 2022.

- Selvfølgelig vender vi tilbage til næste år. Det her er et emne, som altid er aktuelt, og vi bliver ved med at slå et slag for fokus og god adfærd i trafikken. Fokus på emnet er med til at redde liv, så selvfølgelig skal det livsvigtige budskab ud til så mange som muligt, siger Malene Vitus.

 

Tak til medlemmerne

Til alle ITD’s kampagner deltager lokale medlemsvirksomheder for at vise de unge, at der sidder rigtige mennesker bag rattet i en lastbil. ITD’s trafiksikkerhedskampagner kunne ikke lade sig gøre uden aktiv støtte fra medlemmerne.

Følgende ITD-medlemmer deltager i Hovedet med i trafikken:

Alex Andersen Ølund A/S

Anders Nielsen & Co.

BM Bakkegården ApS

FMJ Transport & Trucking v/Frank M. Jensen

Rørby Johansen A/S

Vognmandsfirmaet J.O. Pedersen & Søn


Det var Alexander, Anna, Liva og Vilma, der lavede den bedste film om trafiksikkerhed, og det var deres fortjeneste, at hele skolen i dag fik is fra en Hjem-IS-bil.

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >