torsdag 16. september 2021 14:04

ITD taler om rekruttering med konservativ transportordfører

På ITD’s stand på Transport 2021 er der fokus på rekrutteringstiltag for at sikre arbejdskraft til vejgodstransportbranchen. Der er blevet talt om mulige løsninger på chaufførmangel med transportordfører Niels Flemming Hansen (K).

Mangel på lastbilchauffører er et velkendt fænomen, og der skal derfor gøres en ekstra indsats for at holde Danmark kørende.

Niels Flemming Hansen (K) er både transportordfører, beskæftigelsesordfører og forsvarsordfører. Og han mener, der er gode muligheder for at kombinere de tre ordførerskaber til at imødegå udfordringen med mangel på lastbilchauffører.

Den konservative politiker vil gerne understøtte, at der kommer flere seniorer i transporterhvervet, ligesom han også er optaget af, at de unge får tidlig mulighed for at komme ind i erhvervet. Som forsvarsordfører har han også fokus på chaufførmangel i transportbranchen:

- Vi mangler nogle chauffører, vi har nogle veteraner, og vi vil gerne have folk i beskæftigelse. Hvis vi på en klog måde kan lave en kobling mellem de tre områder, så mener jeg, vi har mulighed for at finde løsninger, lyder det fra Niels Flemming Hansen. Konkret har han talt med forsvarsministeren om at tilbyde stort kørekort som en del af det at gøre karriere inden for forsvaret. For mange veteraner vil et job som chauffør være en god ting.

Han delte sine tanker med ITD, da han besøgte ITD’s stand på Transport 2021. Her fik han sig en snak om problematikken med ITD’s administrerende direktør Carina Christensen, bestyrelsesmedlemmerne Ib Andersen og Lars Jørgen Skov samt Jane Aakjær Madsen, der er chef for ITD’s arbejdsmarkedsafdeling.

- Vi er glade for, at politikerne har fokus på transportbranchens store udfordring med at sikre nok kvalificeret arbejdskraft. Vi er nødt til at sætte mange initiativer i søen, og et initiativ som for eksempel chaufføruddannelse til veteraner kan være et nyttigt bidrag, siger ITD’s administrerende direktør Carina Christensen.

 

 

 

 

SENESTE ITD NYT
torsdag 11. juli 2024

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder

Fra den 1. juli har Skatteministeriet ændret reglerne for, hvem der skal registreres som bruger på køretøjet. Det kan skabe uhensigtsmæssigt administrativt arbejde for transportvirksomhederne.

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder >
onsdag 03. juli 2024

Få nu fjernet 11 kilo-reglen for varebilstransport

International Transport Danmark ønsker fair og lige vilkår på transportområdet. Brancheorganisationen opfordrer derfor Christiansborg-politikerne til enten at få ændret eller helt fjernet reglen, der placerer transport med varebiler i en gråzone, hvor chaufførerne konkurrerer med fragt- og vognmænd på ulige vilkår.

Få nu fjernet 11 kilo-reglen for varebilstransport >
tirsdag 02. juli 2024

Ændringer til vejskat er sendt i høring

Fra den 1. januar 2025 træder der en ny kilometerbaseret vejafgift i kraft. Denne var egentlig vedtaget ved lov, men som ITD tidligere har meldt ud, vil der komme et nyt lovforslag med ændringer og præciseringer til det vedtagne. Ændringerne kommer som følge af en politisk aftale om at forhøje dieselafgiften med 50 øre pr. liter, samtidig med at kilometersatsen for vejafgift midlertidigt reduceres.

Ændringer til vejskat er sendt i høring >