torsdag 16. september 2021 11:19

ITD viser sig fra sin mest digitale side på Transport 2021

Transportminister Benny Engelbrecht har som en af de første været forbi ITD’s stand på Transport 2021, som finder sted netop nu i MCH Messecenter Herning. ITD har i høj grad fokus på digitalisering.

Fremtiden er digital, og det afspejler sig på alle måder i ITD’s tilstedeværelse på Transport 2021 i MCH Messecenter Herning. Skandinaviens største transportmesse er i dag åbnet af transportminister Benny Engelbrecht (S), der også har lagt vejen forbi ITD’s stand i hal J.

Her blev ministeren først budt velkommen af ITD-robotten og fik mulighed for at interagere med robotten, der blandt andet fortæller om ITD’s digitale initiativer. Derefter var der lejlighed til at tale med ITD’s administrerende direktør Carina Christensen og flere medarbejdere om ITD’s køre- og hviletidssystem TachoWeb og tidsregistreringssystemet SmartTID.

- Det er godt, at ITD har gjort det enkelt at registrere. Det kender jeg jo også fra min egen hverdag, hvor der er styr på arbejdstiden, siger transportminister Benny Engelbrecht.

ITD brugte også anledningen til at fortælle om den store aktuelle bekymring i branchen for kontrol med arbejdstidsdirektivet. Ministeren var lydhør over for, at kontrollen skal være proportional, og at sanktionerne skal være rimelige.

Transportministeren blev også præsenteret for en af de største udfordringer i branchen netop nu: Mangel på chauffører. På standen kan man derfor høre mere om ITD’s rekrutteringstiltag, blandt andet bestræbelserne på at få flere kvinder bag rattet.

Sammen bygger vi fremtidens digitale transportvej
På ITD’s stand kan messedeltagerne dykke ned i de nyeste digitale og innovative tilbud hos videnscentret ITD Logtech Hub.

- ITD vil give de danske vejgodstransport- og logistikvirksomheder et digitalt løft, så de kan skabe ny forretning og fremtidig vækst gennem digitale produkter og services. Det handler om at skaffe sig konkurrencefordele og skille sig ud i et yderst konkurrencepræget marked, pointerer ITD’s administrerende direktør Carina Christensen.

På standen er der også en såkaldt MiR-robot, som kører rundt og uddeler vand og skaber hygge. Et kulørt eksempel, hvordan man som virksomhed kan automatisere nogle af sine arbejdsgange.

- ITD er på Transport 2021 for at vise, hvad vi arbejder for og fremhæve de nyeste tiltag, vi kan tilbyde både dem, der er medlem af ITD, og til hele branchen. Alle vores aktiviteter er centreret om vores to hovedbudskaber, ”Vi holder Danmark kørende” og ”Sammen bygger vi fremtidens digitale transportvej”, fortæller projektleder Malene Vitus.

Cybersikkerhed er i fokus
På standen kan man også stifte bekendtskab med ITD’s forsikringssamarbejdspartner Tryg.

I år er der et særligt fokus på cybersikkerhed. De fleste virksomheder i Danmark er i dag afhængige af IT i en sådan grad, at de kan blive truet på deres eksistens, hvis der ikke er adgang til systemer og data.

Det gælder også i transportbranchen, og det udnyttes af organiserede kriminelle med for eksempelvis ransomware-angreb. Her benytter man en slags afpresningssoftware til at låse et IT-system og kræver løsepenge for at frigive det igen.

ITD og Tryg kan i fællesskab hjælpe med først at fremmest at forhindre den slags angreb, og hvis uheldet er ude, er der hjælp at hente i forhold til, hvordan man minimerer skaderne.

SENESTE ITD NYT
torsdag 14. oktober 2021

ITD: Klimaudfordringerne kan ikke kun løses med flere afgifter

Hvis det står til Klimarådet, så skal omstillingen af den tunge vejgodstransport foregå ved at pålægge erhvervet endnu højere klimaafgifter, men det er ikke vejen frem, lyder udmeldingen fra ITD, der i stedet anbefaler at branchen understøttes til at investere grønt.

ITD: Klimaudfordringerne kan ikke kun løses med flere afgifter >
torsdag 14. oktober 2021

Branchevejledning skal sikre fødevaretransporten

ITD udgiver i dag sin opdaterede branchevejledning for transport af fødevarer. Branchevejledningen skal være med til at højne sikkerheden i hele transportkæden for fødevarer og skabe en fælles forståelse mellem branchens virksomheder og myndigheder for, hvordan reglerne overholdes.

Branchevejledning skal sikre fødevaretransporten >
onsdag 13. oktober 2021

Transportministeren besøgte Lastbilkaravanen

Transportminister Benny Engelbrecht (S) besøgte i dag Lastbilkaravanen på Hareskov Skole i Værløse, hvor børnene forinden havde sunget og danset med lastbilchaufføren Magda.

Transportministeren besøgte Lastbilkaravanen >