torsdag 03. februar 2022 21:37

Tak for godt samarbejde, Benny!

I forbindelse med transportminister Benny Engelbrechts afgang som minister siger ITD tak for det gode samarbejde.

Benny Engelbrecht har i dag oplyst, at han trækker sig som transportminister, og ITD kvitterer for samarbejdet og ikke mindst den vigtige infrastrukturaftale, som er afgørende for vejgodserhvervet. 

 

- I ITD tager vi til efterretning, at Benny Engelbrecht har valgt at trække sig som minister. Vi har under hele Bennys Engelbrechts ministertid haft et godt og konstruktivt samarbejde med ham, og vi har oplevet en minister, der har vist stor interesse for vejgodstransporten og altid har stillet op. Det vil vi meget gerne kvittere for, siger Carina Christensen, adm. direktør i ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport.  


ITD forventer, at den nye minister på posten med det samme vil kaste sig over at videreføre arbejdet med at implementere infrastrukturplanen. Udvidelsen af kritisk infrastruktur haster og er et væsentligt fundament for at sikre vækst, beskæftigelse og velfærd.

 

- Infrastrukturaftalen har stor betydning for borgere og virksomheder, der i dag spilder al for meget tid med at holde i kø på alt for mange strækninger. Planen har været længe undervejs, og mange trængselsudfordringer er blevet forværret i ventetiden. Så nu gælder det om at få sat spaden i jorden så hurtigt som muligt og få sikret fremtidens mobilitet bedst muligt, siger Carina Christensen.

 

 

SENESTE ITD NYT
torsdag 30. juni 2022

Klogt at Færdselsstyrelsen giver mulighed for ekstra godskørselstilladelser

Færdselsstyrelsen ændrede i februar praksis, så vognmænd højest kunne få udstedt én godskørselstilladelse pr. køretøj. ITD og en samlet branche har været meget kritisk overfor dette, da det har skabt store udfordringer for virksomhederne. Styrelsen lyttede til kritikken, og fra den 1. juli 2022 bliver det muligt at få udstedt et antal ekstra tilladelser, udover antallet af køretøjer, som virksomheden har til rådighed.

Klogt at Færdselsstyrelsen giver mulighed for ekstra godskørselstilladelser >
torsdag 30. juni 2022

Ændrede vægte og dimensioner for lastbiler på vej

Som en del af den politiske aftale mellem regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten om introduktionen af en kilometerbaseret vejafgift for lastbiler blev partierne også enige om en række tiltag, der hæver de tilladte totalvægte og dimensioner for lastbiler. En sag som ITD længe har arbejdet for.

Ændrede vægte og dimensioner for lastbiler på vej >
torsdag 30. juni 2022

Nu må transportministeren på banen i sag om vintertjeneste

Vejdirektoratet har d. 29. juni på et møde med ITD og den øvrige transportbranche annonceret, at de efter at have indhentet tilbud på udførsel af vintertjeneste på statsvejene, har set sig nødsaget til at annullere udbuddet. I en efterfølgende pressemeddelelse begrundes det med, at prisen for udbuddet langt overstiger Vejdirektoratets økonomiske ramme. Vejdirektoratet vil nu sende et nyt udbud ud i juli måned, som bliver mere fleksibelt for vognmændene. Men det bliver ikke en succes medmindre der bliver fundet flere penge, mener ITD, som karakteriserer hele forløbet om udbuddet af vintertjeneste som en farce.

Nu må transportministeren på banen i sag om vintertjeneste >