torsdag 03. februar 2022 21:37

Tak for godt samarbejde, Benny!

I forbindelse med transportminister Benny Engelbrechts afgang som minister siger ITD tak for det gode samarbejde.

Benny Engelbrecht har i dag oplyst, at han trækker sig som transportminister, og ITD kvitterer for samarbejdet og ikke mindst den vigtige infrastrukturaftale, som er afgørende for vejgodserhvervet. 

 

- I ITD tager vi til efterretning, at Benny Engelbrecht har valgt at trække sig som minister. Vi har under hele Bennys Engelbrechts ministertid haft et godt og konstruktivt samarbejde med ham, og vi har oplevet en minister, der har vist stor interesse for vejgodstransporten og altid har stillet op. Det vil vi meget gerne kvittere for, siger Carina Christensen, adm. direktør i ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport.  


ITD forventer, at den nye minister på posten med det samme vil kaste sig over at videreføre arbejdet med at implementere infrastrukturplanen. Udvidelsen af kritisk infrastruktur haster og er et væsentligt fundament for at sikre vækst, beskæftigelse og velfærd.

 

- Infrastrukturaftalen har stor betydning for borgere og virksomheder, der i dag spilder al for meget tid med at holde i kø på alt for mange strækninger. Planen har været længe undervejs, og mange trængselsudfordringer er blevet forværret i ventetiden. Så nu gælder det om at få sat spaden i jorden så hurtigt som muligt og få sikret fremtidens mobilitet bedst muligt, siger Carina Christensen.

 

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >