onsdag 16. marts 2022 17:12

Vejdirektoratet ønsker dialog om vintertjeneste

ITD mødes torsdag d. 17. marts med Vejdirektoratet for at diskutere et nyt udbud om vintertjeneste. Vejdirektoratet trak for nylig sit oprindelige udbud om vintertjeneste tilbage efter pres fra ITD, og Vejdirektoratet har nu indkaldt til møde for at diskutere, hvordan et nyt udbud kan sættes sammen.

Vejdirektoratet trak for kort tid siden sit udbud af vintertjenesten for 2022-2026 tilbage, efter at ITD rejste kraftig kritik af, at udbuddet ikke tog højde for de nye regler om håndhævelse af arbejdstidsreglerne.

 

Det nu tilbagetrukne udbud medregnede således ikke de meromkostninger vognmændene får med arbejdstidsreglerne, og det kan ikke nytte noget at Folketing og regering vedtager regler, der efterfølgende ikke tages højde for i statens udbud.

 

Derfor var ITD klare i spyttet og opfordrede til, at Vejdirektoratet skulle trække sit udbud tilbage.

 

Hos ITD er man tilfredse med, at Vejdirektoratet har lyttet til kritikken og nu er parat til at lytte til branchen. Vejdirektoratet har inviteret til møde om sagen, så en forhåbentlig konstruktiv dialog kan indledes.

 

-Der er ingen tvivl om, at det var den rigtige beslutning, Vejdirektoratet traf. Udbuddet hang slet ikke sammen, og det understøttede overhovedet ikke arbejdet for at sikre ordnede forhold i vejtransportbranchen. Tværtimod ville det presse vognmænd og chauffører til at bryde reglerne. Vi er derfor glade for, at Vejdirektoratet nu har inviteret os til møde om et nyt udbud, og vi er meget indstillet på en god og konstruktiv dialog med Vejdirektoratet. Vi håber, at de vil lytte til branchens bekymringer, som er reelle og velbegrundede, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport. 

 

Mødet med Vejdirektoratet foregår i Vejdirektoratets lokaler i Middelfart.

 

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >