onsdag 13. december 2023 09:25

God stemning og stor spørgelyst fyldte hallen, da Transportministeren besøgte Hjørring

Omkring 110 gæster var mødt op mandag aften, da Vendelbo Spedition A/S i Hjørring lagde hus til endnu en spændende debataften med Transportminister Thomas Danielsen og ITD.

Besøget i Hjørring var fjerde stop på den Danmarksturné, som Transportministeren og ITD satte i gang i november måned. Og ligesom ved de foregående aftener, så var der et flot fremmøde til arrangementet, og spørgelysten var stor blandt de fremmødte gæster.

 

Endnu engang var det en veloplagt Thomas Danielsen, der lyttede til og besvarede spørgsmålene til ham fra salen. Under debatten nåede ministeren rundt om både regionale projekter som Egholm-motorvejen, muligheden for en afskaffelse af 11 kilo-reglen, uddannelsesmuligheder til transportbranchen og fordele og ulemper ved el-lastbiler vs. brintkøretøjer, for blot at nævne nogle af emnerne.

 

Aftenen begyndte med, at ordstyrer og ITD-direktør, Stefan K. Schou, lavede et kort interview med ministeren om dennes baggrund som lastvognsmekaniker og hans videre vej ind i politik. Herefter tog ministeren ordet og holdt en lille halv times oplæg om regeringens prioriteter på transportområdet – herunder kilometerafgiften, som ministeren blankt erkendte, ikke var et projekt der var begejstring for i hans eget parti, Venstre, men at når der nu engang var et rødt flertal i Folketinget, så handlede det for ham om at få lavet den bedst mulige aftale for branchen.

 

 

Transportministeren på tomandshånd

Efter en lille times tid med stor spørgelyst fra salen, afrundede Stefan K. Schou debatten. Og mens størstedelen af gæsterne forsynede sig fra buffeten, så tog Transportministeren sig tid til at tale på tomandshånd med flere af de fremmødte deltagere, før han selv kunne tage lidt aftensmad og herefter sætte sig ind i ministerbilen og sætte kursen tilbage mod København.

 

Hjørring var det sidste stop på turnéen i 2023. Vi vil gerne sige tak til Alex Andersen Ølund i Odense, til Thortrans i Randers, til BHS Logistics i Køge og i går Vendelbo Spedition i Hjørring for at have lagt lokaler til rundturen. Og en stor tak til de mere end 500 mennesker, der er mødt op i en travl hverdag for at drøfte transportpolitik.

 

ITD og Transportministeren er tilbage allerede den 8. januar 2024, hvor der er arrangeret nytårskur hos ITD på Lyren 1 i Padborg. Det bliver en hyggelig dag med masser af politisk debat og en rigtig fin mulighed for at sige godt nytår til kollegaer og forretningsforbindelser – du kan tilmelde dig nytårskuren her.

SENESTE ITD NYT
fredag 24. maj 2024

Snart er det sæson for eksamenskørsel

Inden længe fyldes bybilledet endnu engang med studenterhuer og højt humør – og selvfølgelig også eksamenskørsel. Derfor får du her en orientering om de væsentligste regler fra Færdselsstyrelsen, som du skal være opmærksom på, hvis du planlægger at køre eksamenskørsel.

Snart er det sæson for eksamenskørsel >
torsdag 23. maj 2024

Bliv godt klædt på til den kilometerbaserede vejafgift i Danmark

Du kan blive klogere på den kommende kilometerbaserede vejafgift, når vi i løbet af juni holder oplæg fire forskellige steder i landet. Her kan du blandt andet høre om, hvordan systemet kommer til at fungere, samt hvad, hvor og hvordan du skal betale – og så giver vi aftensmad efterfølgende.

Bliv godt klædt på til den kilometerbaserede vejafgift i Danmark >
onsdag 22. maj 2024

Mød ”truckspotteren” Mads fra Hvidding

Han er elleve år og bidt af lastbiler. Flere dage om ugen ”truckspotter” Mads Christensen fra Hvidding sammen med sine venner, og når han bliver gammel nok, drømmer han om en fremtid i førerhuset.

Mød ”truckspotteren” Mads fra Hvidding >