torsdag 23. marts 2023 14:28

Finanslov giver grønt lys til nyt vognmandsgebyr

SVM-regeringen præsenterede i dag sit udspil til en ny finanslov. Med det nye statsbudget får Færdselsstyrelsen mulighed for at opkræve det nye gebyr for godskørselstilladelser. Samtidig bærer finansloven præg af enorme udgifter til administration af den kommende kørselsafgift. Denne erhvervsfjendtlige tilgang til transportbranchen kan ikke blive ved, mener ITD.

Regeringen fremlagde i dag forslaget til en ny finanslov for 2023. Med forslaget får Færdselsstyrelsen mulighed for at opkræve det nye gebyr for at få tilladelse til at køre godskørsel med lastbil. 

 

En tilladelse, som er grundlaget for, at en vognmand overhovedet kan drive forretning.

 

ITD mener, at gebyret er udtryk for en fjendtlig tilgang til vognmandserhvervet, som allerede er under hårdt pres af stigende omkostninger.

 

-Færdselsstyrelsens gebyr for at få en godskørselstilladelse er en torn i øjet på transporterhvervet, som presses fra alle sider af stigende omkostninger og et bureaukrati, præget af nidkær kontrol og urimelig lang sagsbehandling, siger bestyrelsesformand i ITD, John A. Skovrup, og fortsætter.

 

- Og nu vil regeringen tilmed have, at vognmændene skal betale for sagsbehandlingen. Det er under al kritik, siger bestyrelsesformanden.

 

Enorme udgifter til administration 

Vognmandsbranchen er et af de mest konkurrenceudsatte erhverv, og hver gang regeringen pålægger omkostninger, koster det på de danske vognmænds konkurrenceevne.

 

Og det kan ikke blive ved, understreger John A. Skovrup.

 

-Regeringen vil med den kommende kørselsafgift allerede malke erhvervet for flere milliarder hvert år og bruge næsten 300 mio. kroner af dem alene på administration. Det tegner et billede af en regering, som er mere optaget af at kræve skatter ind, end af at gøre noget ved de kæmpe udfordringer, transportbranchen står over for, siger John Skovrup og tilføjer.

 

-Og det siger sig selv, at vognmændene, ikke kan blive ved med at betale en større og større del af deres indtægter til staten, siger John A. Skovrup, som også bemærker fraværet af penge til fx. rastepladser, støtteordninger til el-lastbiler og flere midler til udrulning af alternativ drivmiddelinfrastruktur i finanslovsforslaget.

 

Færdselsstyrelsens gebyr dækker tilladelser til både bus- og godskørsel og vil være på 1500 kr. pr. tilladelse, eller bekræftede kopier. Det vil ifølge Færdselsstyrelsen koste de danske transportvirksomheder næsten 10 millioner kroner alene i år.

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 26. september 2023

ITD Medlemsmøde den 4. oktober - du kan stadig nå det

Du kan stadig nå at være med til et spændende medlemsmøde i Hedensted næste onsdag den 4. oktober. Vi kommer til at tale om, hvordan man kan blive bedre til at sende en del af ekstraregningen for grøn omstilling med mere videre til kunderne. Vi skal også spise lækker mad, så medmindre du kun er til kildevand, er det vigtigt, du melder dig til. Vi glæder os til at se dig!

ITD Medlemsmøde den 4. oktober - du kan stadig nå det >
tirsdag 19. september 2023

Kørselsforbud i oktober 2023

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i oktober 2023. Bemærk, at kørselsforbuddet ved helligdage ofte træder i kraft den forudgående dag. Klik på det enkelte land for at komme direkte til landeinformation, med detaljerede oplysninger om tidsrum og strækninger.

Kørselsforbud i oktober 2023 >
mandag 18. september 2023

Nye tekniske krav til lange vogntog i Sverige

Den svenske Transportstyrelsen har offentliggjort tekniske krav for vogntog med en længde på op til 34,5 meter. Herunder også de såkaldte dobbelttrailervogntog.

Nye tekniske krav til lange vogntog i Sverige >