onsdag 11. oktober 2023 09:30

Kunne vi friste med en fremtid i transportbranchen?

Det var en anderledes skoledag for de elever fra Aabenraas 10. klasse, IBC og EUC Syd, der i går begyndte dagen hos ITD. Som deltagere i TransportUgen 2023 har de i denne uge transport på skoleskemaet, og her står flere af ITD’s medlemsvirksomheder klar til at vise de mange spændende jobmuligheder, transportbranchen har at tilbyde.

Mulighederne er mange, når man skal vælge sig en videregående uddannelse. Og hvad nu hvis der er muligheder, man ikke engang var klar over eksisterede?

 

For Marie Christensen, der går i 10. klasse i Aabenraa, var det som at træde inden for i en verden, hun slet ikke kendte til, da hun i går satte sine ben hos FairTrans i Kliplev i Sønderjylland.

 

– Jeg havde overhovedet ikke noget kendskab til transportbranchen. Jeg kender ikke nogen, der arbejder i branchen, og jeg har aldrig hørt om alt det her før i dag. Jeg har faktisk slet ikke tænkt over, at det her fandtes, fortalte Marie Christensen.

 

Inden virksomhedsbesøget begyndte dagen med oplæg om branchen fra direktør i Padborg Transportcenter, Jesper Hansen, og chef for ITD Medlemsservice, Anne Thyssen, der fortalte om sin vej ind i transportbranchen, og om hvad det er, vores branche kan tilbyde de unge i fremtiden.

 

Herefter gik turen videre til de forskellige transportvirksomheder, der stod klar til at åbne dørene for de nysgerrige elever. Som en del af deres uddannelse skal eleverne i de kommende uger skrive hver en ansøgning til en fiktiv stilling til en af de transportvirksomheder, der deltager i TransportUgen.

 

Besøget gjorde indtryk

Hos FairTrans blev Marie og de af hendes klassekammerater, der også havde valgt at fokusere på speditøruddannelsen, taget varmt imod af Camilla, der er speditør hos FairTrans. Eleverne blev vist rundt på lageret, mens Camilla fortalte en masse om sin tid som speditørelev hos FairTrans, og om sit job siden hun blev færdiguddannet for to år siden.

 

Undervejs stillede Marie flere skarpe spørgsmål, og særligt lastbilernes centrale funktion i samfundet var noget, der gjorde indtryk på hende. For det faktum, at en Soundboks bliver omlæsset otte gange på turen fra Bangladesh til Danmark, er jo ikke noget man som teenager lige går og tænker over til daglig.

 

– Det har jeg aldrig tænkt over. Jeg tænker bare, at butikkerne har deres lager, men jeg har aldrig tænkt over, at de varer, også kommer dertil et sted fra. At lastbiler kører med SÅ mange ting, det tænker jeg lidt mere over nu, sagde Marie Christensen, der var meget positiv over den noget anderledes skoledag:

 

– Jeg kan godt lide en dag som i dag, hvor vi, i stedet for at sidde henne i klassen og høre om det hele fra en lærer, kommer ud og ser det, så vi får en bedre fornemmelse af, hvad det egentlig er, de laver.

 

TransportUgen forløber indtil d. 26. oktober, og det er 8. år i træk, at projektet sætter fokus på at tiltrække flere unge mennesker til transportbranchen. I ITD glæder vi os over endnu engang at få mulighed for at gøre de unge opmærksomme på, hvor meget vi kan byde på i vores branche.

 

TransportUgen 2023 er arrangeret i et samarbejdet mellem Business Aabenraa, Padborg Transportcenter, IBC, EUC Syd, ITD og Aabenraas 10. klasse. Desuden skal der lyde en stor tak til FDE Fonden for at støtte det vigtige projekt finansielt.

SENESTE ITD NYT
torsdag 22. februar 2024

Nu er der ny branchevejledning til dig, der transporterer foder

ITD udgiver i dag sin opdaterede branchevejledning for transport af foder. Den er gennemgået af Fødevarestyrelsen, der vurderer den egnet som basis for branchens individuelle system til styring af fodersikkerheden. Det er derfor også denne vejledning, myndighederne tager udgangspunkt i, når de kommer på tilsyn hos dig.

Nu er der ny branchevejledning til dig, der transporterer foder >
tirsdag 20. februar 2024

NIS2-regler om net- og informationssikkerhed forsinkes

Implementeringen af EU’s direktiv NIS2 i Danmark forsinkes. Direktivet stiller krav om net- og informationssikkerhed i samfundskritiske sektorer som f.eks. fødevarevirksomheder og affaldsvirksomheder, som samtidig defineres som store og mellemstore virksomheder, det vil sige virksomheder, som har flere end 50 ansatte og en årlig omsætning/årlig balance på mere end 10 mio. EUR.

NIS2-regler om net- og informationssikkerhed forsinkes >
torsdag 15. februar 2024

ITD tog Færdselsstyrelsen med til Esbjerg Havn

I ITD kæmper vi hver dag for, at det, der står i lovgivningen, også skal give mening for vores medlemmer ude på landevejen. Derfor inviterede vi i denne uge Færdselsstyrelsen med ud for at se nogle af de specifikke problematikker, som vi sammen med en af vores medlemsvirksomheder ønskede at gøre dem opmærksomme på.

ITD tog Færdselsstyrelsen med til Esbjerg Havn >