onsdag 11. oktober 2023 09:30

Kunne vi friste med en fremtid i transportbranchen?

Det var en anderledes skoledag for de elever fra Aabenraas 10. klasse, IBC og EUC Syd, der i går begyndte dagen hos ITD. Som deltagere i TransportUgen 2023 har de i denne uge transport på skoleskemaet, og her står flere af ITD’s medlemsvirksomheder klar til at vise de mange spændende jobmuligheder, transportbranchen har at tilbyde.

Mulighederne er mange, når man skal vælge sig en videregående uddannelse. Og hvad nu hvis der er muligheder, man ikke engang var klar over eksisterede?

 

For Marie Christensen, der går i 10. klasse i Aabenraa, var det som at træde inden for i en verden, hun slet ikke kendte til, da hun i går satte sine ben hos FairTrans i Kliplev i Sønderjylland.

 

– Jeg havde overhovedet ikke noget kendskab til transportbranchen. Jeg kender ikke nogen, der arbejder i branchen, og jeg har aldrig hørt om alt det her før i dag. Jeg har faktisk slet ikke tænkt over, at det her fandtes, fortalte Marie Christensen.

 

Inden virksomhedsbesøget begyndte dagen med oplæg om branchen fra direktør i Padborg Transportcenter, Jesper Hansen, og chef for ITD Medlemsservice, Anne Thyssen, der fortalte om sin vej ind i transportbranchen, og om hvad det er, vores branche kan tilbyde de unge i fremtiden.

 

Herefter gik turen videre til de forskellige transportvirksomheder, der stod klar til at åbne dørene for de nysgerrige elever. Som en del af deres uddannelse skal eleverne i de kommende uger skrive hver en ansøgning til en fiktiv stilling til en af de transportvirksomheder, der deltager i TransportUgen.

 

Besøget gjorde indtryk

Hos FairTrans blev Marie og de af hendes klassekammerater, der også havde valgt at fokusere på speditøruddannelsen, taget varmt imod af Camilla, der er speditør hos FairTrans. Eleverne blev vist rundt på lageret, mens Camilla fortalte en masse om sin tid som speditørelev hos FairTrans, og om sit job siden hun blev færdiguddannet for to år siden.

 

Undervejs stillede Marie flere skarpe spørgsmål, og særligt lastbilernes centrale funktion i samfundet var noget, der gjorde indtryk på hende. For det faktum, at en Soundboks bliver omlæsset otte gange på turen fra Bangladesh til Danmark, er jo ikke noget man som teenager lige går og tænker over til daglig.

 

– Det har jeg aldrig tænkt over. Jeg tænker bare, at butikkerne har deres lager, men jeg har aldrig tænkt over, at de varer, også kommer dertil et sted fra. At lastbiler kører med SÅ mange ting, det tænker jeg lidt mere over nu, sagde Marie Christensen, der var meget positiv over den noget anderledes skoledag:

 

– Jeg kan godt lide en dag som i dag, hvor vi, i stedet for at sidde henne i klassen og høre om det hele fra en lærer, kommer ud og ser det, så vi får en bedre fornemmelse af, hvad det egentlig er, de laver.

 

TransportUgen forløber indtil d. 26. oktober, og det er 8. år i træk, at projektet sætter fokus på at tiltrække flere unge mennesker til transportbranchen. I ITD glæder vi os over endnu engang at få mulighed for at gøre de unge opmærksomme på, hvor meget vi kan byde på i vores branche.

 

TransportUgen 2023 er arrangeret i et samarbejdet mellem Business Aabenraa, Padborg Transportcenter, IBC, EUC Syd, ITD og Aabenraas 10. klasse. Desuden skal der lyde en stor tak til FDE Fonden for at støtte det vigtige projekt finansielt.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >